Gourmetsalt fra Peru
Hva med et deilig og velsmakende salt fra selveste Peru? Som i tillegg er rosa? ROSA!! Som i en rosa elefant.
Saltet er høstet 3300 meter over havet oppe i de majestetiske områdene rundt Sacred Valley of the Incas (Urubambadalen) i Andesfjellene. Se for deg å kunne reise tilbake i tiden på et ekstravagant eventyr i Machu Picchu og omegn da inkaene regjerte i Sør-Amerika. Det er en tidsæra som dessverre er over, og det eneste som er igjen er dette fantastiske saltet, som favner historie og smak på sin unike måte.
Peruansk rosa salt høstes fremdeles for hånd etter over 2000 år gamle tradisjoner og eies fortsatt av lokalbefolkningen.
Når kvernen er tom så trenger du ikke å kaste den, kjøp istedenfor en refill-pose. For husk at gjenbruk sparer miljøet for mye unødvendig søppel. Men hva med refill-posen, den blir jo til søppel når den er tom? Det er her matte kommer inn;
Saltkvernen inneholder 100g. salt, en refill-pose 250g. Det betyr du kan fylle kvernen 2,5 ganger. Med to stk. refill-poser, 5 ganger. Og hva gir mest avfall, 2 stk. refill-poser, eller 5 stk. saltkverner i glass?
Saltet er ypperlig til alle slags typer kjøtt og fisk, salater, grilling og bakst. Vi anbefaler å bruke litt mindre mengde salt i matlagingen enn vanlig på grunn av dets sterke og unike smak. Prøv deg frem!
Det er 100% naturlig uten tilsetningsstoffer, rikt på spormineraler, og siden det er høstet i Andesfjellene så er det garantert fritt for mikroplast (som dessverre er blitt funnet i salt høstet fra havet).
Dette var lenge regnet som en av inkaenes mest beskyttede hemmeligheter. I dag er det et veldig populært produkt blant noen av verdens beste kokker.
De dagene da salt bare var salt er over. Bring ut gourmeten som bor inni deg og lag måltider som gir minner for livet for både deg og alle dine kjære.