ClickCease

Når er farsdag 2020?

Barn gir farsgave på farsdag 2020

Et populært søk på Google når det nærmer seg november er «Når er farsdag 2020?», og det er ikke overraskende om flere dobbeltsjekker datoen for 2020. Det er ikke uvanlig å føle seg noe døgnvill nå som man går sjeldnere ut av huset og har generelt færre arrangementer å delta på, så da kan det bli vanskelig å huske ekstra merkedager slik som farsdag eller morsdag.

Når er farsdag 2020?

Datoen for farsdagen 2020 er satt til Søndag 8. november. En liten huskeregel er at farsdag alltid er på den andre søndagen i november. Det betyr at du enda har noen måneder igjen til å komme opp med en liten overraskelse, enten det er en enkel frokost på sengen, eller en liten gave.

En kopp er en av de vanligste gavene å gi når det er farsdag. De er det mange å velge blant og da kan det bli vanskelig å velge. Mange velger enkle kopper med passende tekster slik som en ‘verdens beste pappa’-kopp, men det finnes også andre alternativer. Farsdagen handler om far, og hva er vel bedre enn å slå sammen farsdag 2020 og en hobby. Et alternativ kan derfor være morsomme temakopper, slik som denne måkekoppen for en pappa som elsker båtlivet eller havet.

En annen gaveidé er en liten selvpleiepakke farsdag 2020-edition med for eksempel en drikkebrikke og hans favorittøl, eller en god øl fra et lokalt mikrobryggeri. Uansett hva du ender opp med å gi i gave så er er det viktigste å huske at det er tanken som teller.

Nydelige sjokoladehjerter fra crema med smak av karamell og havsalt
Uansett hva du velger så ønsker vi deg en flott feiring av far, pappa, bestefar eller oldefar ❤

Honning, bier og humler

Glade humler elsker å pollinere, men visste du at de ikke lager honning?
Bzzz bzzz bzzz bzzz

Nå har våre lodne venner surret rundt i en måneds tid, det samme har biene (de få som er igjen). Sistnevnte er også ansvarlige for å gi oss honning. Men det de begge har til felles er at de er veldig opptatt med å pollinere.
Man trenger verken å være sur eller et surrehode for å skjønne at dersom våre pollinerende venner forsvinner så forsvinner vi også. Heldigvis har dette fått mye oppmerksomhet, og vi alle oppfordres til å gjøre vårt for å bevare nyttige insekter. Sure naboer derimot, de kan bare holde seg inne.

Den letteste måten å bidra på er å øke antall bie- og humlevennlige blomster og planter i blomsterbedet, henge opp et par insekthotell, og unngå å bruke gift i hagen. For husk; redder du humlen så redder du også deg selv.

Lavendel – Lavandula

Lavendel scorer høyt på lista hos både oss mennesker og humlene. Selv om dens opprinnelse er fra middelhavslandene så tåler den norsk klima meget bra. Og da er det nesten obligatorisk at Honninggutta tryller frem en skikkelig smaksrik lavendelhonning.
Vi har også andre typer honning tilgjengelig. Ta gjerne en kikk i nettbutikken vår.

Når vi først er inne på fortreffelige smaker kan vi også anbefale grønn te med ingefær og sitron fra Cema. Grønn te alene er jo et vidundermiddel for kroppen, men ved å tilsette ingefær og sitron blir det hele som smør på flesk.
Her er det bare helsefordeler å hente. Ønsker du et hint av sødme kan du bruke f.eks en liten klatt med lavendelhonning. Er det for varmt og trenger noe kjølende å leske deg på? Lag iste istedenfor. For våre teer er like gode kalde som varme.

Litt honningfakta

Honning, også kalt for flytende gull, i glasskrukker på terassebord
Flytende gull, spiselig også!

Honning har vært en del av menneskets historie i over 8000 år. Og vi kommer garantert til å ta med oss både bier og humler den dagen vi koloniserer andre planeter. For det ville vært dumt å avbryte et 8000 år langt forhold.
I det 11. århundre ble honning brukt som betalingsmiddel i Tyskland, og mynter fra antikkens Hellas var prydet med bier. (Det samme var den norske 10-øringen fra 1900-tallet.)
Det flytende gullet er kommet for å bli, men det kan raskt endres dersom vi ikke tar vare på våre pollinerende venner. Derfor er det viktig at vi gjør vårt for å passe på at de ikke forsvinner.

Kos deg hjemme

Familie puslespill 1024x683 1
I want to play a game…

For du og dine kjære har ikke så mye annet å gjøre i disse Coronatider. Derfor er det viktig å se på det positive. Som her, mer tid med familien, og med det mer tid til kos og hygge.
Nå er det jo individuelt hva kos og hygge er, men for de aller fleste går det ut på å gjøre noe sosialt sammen. Dette får også negative tanker til å forsvinne som dugg for solen. 🙂

I disse tider hvor både far og mor jobber, barna må på SFO, de har fritidsinteresser, foreldre må alltid rekke noe, barna også, det blir ikke så mye tid til annet. Spesielt ikke de tingene som er det helt motsatte av tidsbesparelse.
Nå derimot, har vi flust av tid. Så hvorfor ikke bruke den sammen på f.eks puslespill? Da får man trent opp hjernen og tålmodigheten på samme tid, og det i hjemmekjære omgivelser.

Ser en bort fra karantene (og kanskje forlenget karantenetid) så blir også sommeren dessverre ikke helt som dere forventet. Ferier blir avlyst, planlage aktiviteter kanselleres, man må unngå større folkemasser.
Men husk: man har det ikke mer gøy enn det man lager selv. Puslespill, brettspill, maling, musikkinstrumenter, samme hva det er du har i skapet; ta det frem og ha det gøy. Fordi du fortjener det.

Klar for litt fakta om puslespill?

Elg puslespill
God elg
 • Verdens første puslespill ble laget i 1760 av John Spilsbury, en britisk kartmaker fra Berkshire, Sørøst-England. Motivene var av det britiske imperiet.
 • Han kalte dem bare for “dissekerte kart”. Første gang de ble kalt for puslespill (jigsaw på engelsk) var i 1909.
 • Verdens største puslespill (i antall biter, ikke volum) ble laget i 2011 og er å finne på et universitet i Vietnam. Det består av 551.232 biter.
 • Rekorden for å fullfør Guinness sitt offisielle 250-biters puslespill er 13 minutter og 7 secunder.
 • Å legge puslespill forbedrer den mentale helsen hos både barn og voksne, det er også en av få aktiviteter hvor begge hjernehalvdeler jobber like mye samtidig.

Påsken 2020

Hei og hopp alle dere som sitter klistret til dataskjermen i disse isolasjonstider, hvor både Koronavirus og desperate hamstrere herjer. Hamstrere, de som tømmer butikkhyllene med panikk i blikket og null vett i behold.

Easter 4090164 640
What? She’s my cousin?

Nordmenn sin påske

Påskekrim er et obligatorisk tilbehør til påsken, men visste dere at påskekrimmen er et særnorsk fenomen? Det hele startet da kriminalromanen “Bergenstoget plyndret i natt” av Jonathan Jerv (som var et fellespseudonym skapt av forfatterne Nordahl Grieg og Nils Lie) skulle lanseres.
I 1923, en uke før Palmesøndag, kjøpte Nordahl sin bor, Harald, en førstesides annonse i Aftenposten for å reklamere for boken. Folk på den tiden hadde også for vane å bare lese overskrifter, og derfor var det svært få som la merke til ordet “avert.” (som betyr reklame) nederst i annonsen.

Det tok ikke lange tiden før avisredaksjonen hos Aftenposten ble nedringt av hysteriske og fortvilte innbyggere som hadde familiemedlemmer og venner som passasjerer på toget.
Denne hendelsen resulterte da i at fenomenet “påskekrim” ble født, alt takket være en annonse, en kriminalromanen og vi nordmenns forventninger om krim i påsken.

Unn deg noe godt

Våre venner hos Crema har vært ekstra flinke i år, noe dere vil se gjenspeile seg i alle de forskjellige smakene.

Produkter paaske
Noe for alle og enhver
 • Påskekaffe – Deilig og rund med smaksnyanser av frukt og søte bær.
 • Påskete – Forfriskende sort te med smak av sjokolade og appelsin, med et hint av karamell.
 • Påskeegg Praliner – Mild melkesjokolade med nydelig nougatfyll. Nesten umulig å bare spise en.
 • Pasjonsfruktmarsipan – Marsipankuler rullet i eksotisk pasjonsfruktpulver, deretter dekket med hvit sjokolade.

Hva med noe ekstra?

For å gjøre påsken komplett på det gastronomiske plan, hva med å til innkjøp av Påskekoppen? Det vil gi påskekosen det lille ekstra. Pen er den også (slik som deg).

Vil du heller gå for noe mer stilfullt så kan du skaffe deg dette prydelige påskekruset istedenfor. Håndtaket er ekstra stort også, noe som vil komme godt med hvis du har bandasjerte fingre etter å ha knekt dem alle i skibakken. Uheldige kan vi alle være.

Vi i Trendus ønsker dere alle en god og trygg påske. Husk fjellvettreglene.

Se gjerne våre andre påskeprodukter her.

Vi gjør høsten bedre

Host trendus
Vi gjør høsten bedre 11

De fire årstider av Antonio Vivaldi er en av de mest kjente komposisjoner som har blitt laget. Har du ikke hørt den så må du ha bodd under en lydtett stein på månen.
Høsten er en av de fire årstidene, og for mange den vakreste. Sommeren er herlig, ja. Vinteren kjekk for skientusiaster. Våren gir glede og fornyet energi. Men høsten… Visuelt sett er den nesten magisk med alt fargespillet vegetasjonen gir. Luften er klarere og får denne spesielle eimen av påbegynnende kulde. Og det beste av alt; innekos.

Atmosphere clouds cloudy country 551615
Vi gjør høsten bedre 12

En studie i Journal of Aging Research forteller at folk som er født i høstmånedene har mye større sjanse til å leve til de er 100 (og over) enn de som er født ellers i året. Andre studier viser at de er smartere også.
Men tilbake til mer kosete ting.. Halloween er et fast innslag nå om høsten, men den er mye mer enn det. Når været surner utendørs har man endelig en perfekt grunn til å holde seg innendørs. Enten alene med et pledd og ei god bok, eller sammen med andre kombinert med varm kakao og brettspill. Bare husk å stenge de dårlige taperne ute i kulden, for de kan forpeste selv de mest gledesfulle øyeblikk.

Nå er det på tide å samle venninnene til en ny jentekveld. Frem med ei flaske prosecco (en stk. pr. venninne), fyr opp sladdermølla, på med behagelige klær, skru av lyset og frem med stearinlys.
For å gjøre det ekstra stilfullt bør du sette frem et par av disse. Ikke bare er de pene å se på, de har også humoristiske (og sanne) sitater om prosecco. Den ene telysholderen har skriften “Sparkle like a Glass of Prosecco” og den andre “When in Doubt, Drink Prosecco”.

Liker du ikke prosecco så kan du gi dem i gave til noen som er stor fan av den alkoholinnholdige væsken. Alle kjenner minst EN proseccoelsker.

Redd en bie eller førti i dag

Kjøper du honning fra HonningGutta så er du med på å støtte rekrutteringen av flere birøktere, samt støtte forskning og kunnskapsformidling for å forebygge den grusomme biedøden.
HonningGutta er en del av The Bee Initiative, som betaler birøktere en viss sum for hvert solgte honningglass.

Denne honningen består av nektar flittige bier har samlet fra appelsinlundene ved den spanske Middelhavskysten, noe som gir den en søtlig blomsteraroma med hint av sitrus.
Vi har også andre honningtyper. Kom inn på nettsiden og se om du finner din favoritt.

Ikke glem honningpinnen!
Med logo fra HonningGutta viser du både dine venner og deg selv at du støtter en god sak. Pinnen i seg selv er også perfekt til å måle opp perfekt dose honning til f.eks teen din.

Høsten er kommet, og det er opp til deg hvordan du vil møte den.

Badebomber is da BOMB!!

Badebombe forside 1024x683 1
Badebomber is da bomb!! 14

Å ta et varmt bad etter en lang og hard dag gjør underverker både for kroppen og sjelen. Det kan alle være enige i, samme hvor normal eller gal du er. Men som med livet generelt så finnes det måter å forbedre ting på, gjøre dem bedre og mer behagelige. Komfort er like viktig for vår mentale helse som fiber og rent vann er for den fysiske. Og det er her vi kommer inn…

Hva tenker du på når du hører ordet “badebombe”? En irriterende gutt ved bassengkanten som skriker “BOMBEEE” og tømmer halve bassenget for vann i et gigantisk plask? Frykt ikke, for hos oss er det ingen slike (utenom sjefen da).
Våre badebomber gir vannet (og deg) det lille ekstra av velvære. Kan du gjette hva det er? Ikke? Ok da. De tilfører badevannet deilige dufter som hjelper deg å slappe mer av. De inneholder også diverse salter som er gode for kroppen din. Så her får du i både pose og sekk.

Chill Pills – Søte og små

De minste badebombene, kalt chill pills, kan også brukes i fotbad. Og det er jo en slags trøst for dere som ikke har noe badekar? For vi i Trendus holder ikke noen utenfor, vi vil gi alle muligheten til å slappe av og få den sinnsroen de så sårt trenger og fortjener.
Derfor er det ingen grunn til å ikke bestille våres chill pills dersom du ikke har badekar, for alt du trenger er som sagt et fungerende fotbad.

Badebomber – Unn deg noe godt

Våres største badebomber kan selvfølgelig også brukes i fotbadet, men vi anbefaler at du heller bruker dem i badekaret. Alle badebomber, både små og store, bruser når de legges i vann. Dette er da ekstra gøy for barn, men det betyr ikke at du som voksen ikke kan synes det er like spennende.

Floral Fizz – Populær kjempe

En av de mest populære badebombene er Floral Fizz. Den er også den største i sortementet. Til tross for størrelsen er den mer søt enn skummel, det vil du merke når den løser seg opp og frigir behagelige dufter av annanas og granateple.
Nå er det ikke slik at vi forventer at det du kjøper skal brukes av bare deg. Hva med å gi noen badebomber i gave? De vil garantert bli godt mottatt om det så er som en bursdagsgave eller julegave. Eller hva med å piffe opp Valentinesdagen med et behagelig bad for deg og din kjære?

NB: Bør ikke spises. De inneholder ikke giftstoffer og er helt ufarlige, men de lukter bedre enn de smaker. (Det vet vi av personlig erfaring.)

Gjør Halloween mer trendy!

Halloween 2893710 1920 1024x683 1

Når er Halloween 2019?

Den er i oktober, slik som alle de forrige var. 🙂
Men for å være helt nøyaktig (noe vi er kjent for å være), så faller Halloween dette året på en torsdag. Derfor er det viktig at du heller tar en avspasering på fredag 1 november hvis du skal innta alkohol, for å komme på jobb med bakrus er aldri noe kjekt. Verken for deg, sjefen, kolleger, og eventuelle kunder dersom du er ansatt i en servicevirksomhet.

Litt fakta om høytiden

 • Halloween slo ut for full blomst i Norge i år 2000 (1995 i Sverige). En del folk elsker å klage og må konstant nevne den urgamle tradisjonen å gå julebukk. Men det å gå julebukk ble faktisk ikke en greie før i 1960.
 • Den første Halloween-tradisjonen startet allerede år 4000 f.Kr. Altså for 6000 år siden.
 • De aller første og opprinnelige kostymene brukt til Halloween var laget av dyreskinn- og hoder.
 • Hvis du har fobi for Halloween så lider du av Samhainophobia
 • Det engelske ordet for heks (witch) stammer fra det gamle engelske ordet “wicce” som betyr “vis dame”.
 • Verdens største gresskar veide hele 380 kg. Rekorden ble satt i 1993 av Norm Craven.
 • Før det ble tradisjon å lage lykter av gresskar så ble det ofte brukt poteter, neper og rødbeter istedenfor.
 • En av de mange mytene om høytiden er at hvis du ser en edderkopp på Halloween, så er det sjelen til en død venn som besøker deg. (SÅ VÆR SNILL MED EDDERKOPPENE!)

Helt spinnvill Halloweendekorasjon

You spin me right round, baby right round like a record, baby right round round round…

Sjalu på edderkopper fordi de kan spinne? Gjør dem sjalu ved å vise dem denne; din egen spinnville spinnesak. Alt du trenger er et stearinlys og et sted å sette den. (Ikke alt som beveger seg i dag trenger batterier.)

Stearinlyset avgir som kjent varme, og det er denne varmen som får viften til å snurre rundt. Med seg på lasset har den små figurer som kaster uhyggelige skygger på veggene og omgivelsene.
De fire figurtemaene som følger med er hekser på sopelime, sinte katter, glade gresskar, og edderkopper med deres fabelaktige nett. Alt kommer levert i en pen innpakning.

NB: Må holdes unna barn og kjæledyr. Og stearinlyset bør aldri være tent uten tilsyn.

Portacandelitas à la muerte

Telysholdere finnes i de fleste hjem, men har du disse? Ikke? Da ha vi gode nyheter til deg, for vi har dem. Atter en gang har vi reddet dagen din. For hvordan ville din Halloweenfest vært uten et par av disse vakre telysholderne?
Selvfølgelig kan de brukes utenom denne spesielle høytiden også, allikevel gir de det lille ekstra til vår høyst elskede Halloweenfeiring. Deres størrelse gjør det også mulig å bruke votivlys. Da vil de lyse enda lenger enn de ville gjort med vanlige telys. For husk at Halloweennatten er lang og mørk.

Vi ønsker deg og alle dine kjære en skremmende god Halloween
(Husk å vær snill med alle edderkoppene)

Te – Kaffens storebror

Blur burning candlelight candles 632044
Te - kaffens storebror 18

Hvis kaffe er Yin så er te Yang. De er det motsatte av hverandre, men er likevel en like stor del i livet til oss mennesker.
Kaffe har bare eksistert i rundt 500 år, te derimot, har blitt drukket i over 2000 år. Men det var ikke før på 1600-tallet den kom til Europa. Så det er ikke rart at te kalles for kaffens storebror.

Briter er kjent for å drikke te og snakke om Brexit non-stop, men de som drikker mest te er faktisk tyrkerne. Og grunnet den store etterspurselen så blir en femtedel av all verdens te dyrket i Tyrkia.
I Tibet tilsetter de saltet yaksmør i teen. En av grunnene er at saltet forhindrer dehydrering, noe som lett kan skje mennesker som bor høyt oppe i fjellene. Denne teen kalles for po cha ( བོད་ཇ་; ) og er landets uoffisielle nasjonaldrikk.

Skogens Gull – Bli en del av skogen

Dette er en te for alle typer folk, men for de som liker å gå i skogen vil den kanskje gi en ekstra velsmakende boost. Samme om du bare er på tur eller på jakt, prøv å bytt ut kaffen med Skogens Gull.
Denne grønne teen er tilsatt multer, og er det noe nordmenn elsker å snakke om så er det multer. Foruten å gi mer bensin på multebålet så er denne faktisk veldig sunn.

Mango Tango – Te som virkelig smaker

Dette her kan virkelig kalles for smaksrik te. Og FOR en smak. Sier du nei takk til denne så må du være en robot eller utenomjordisk dobbeltgjenger.
Det finnes utallige fruktteer, og så og si alle av dem smaker godt, men denne smaker ekstra deilig. Mango i seg selv er en fantastisk frukt, og smakene forblir de samme selv etter tørking. Denne teen er også favoritten til en av våre ansatte. Så skynd deg å kjøp før han tømmer hele lageret.

Bonusfakta: Det å spå i teblader blir kalt for “tasseography”, og oppstod uavhengig av hverandre i antikkens Hellas, Asia og Midtøsten.

Pumpkin and skull on table 2679968
Te - kaffens storebror 19

Kaffebønner; vårt sorte gull

Cognakaffe m fat 4 web
Rød kaffekopp på asjett som har tippet over, hvor innholdet som er hele kaffebønner har veltet ut og laget et pent mønster på bordet
Deilig, deilig

Kaffe er mye mer enn bare svart vann. For noen er det en essensiell del av livet og tilværelsen generelt, for andre er den limet i sosiale sammenkomster. De som ikke liker kaffe vet ikke hva de snakker om og burde forbli innelåst i kjellerboden.

Visste du at det var geitene som oppdaget kaffen først? Etiopiske gjetere la merke til at geitene deres ble mer hyperaktive etter å ha spist bærene på en bestemt type busk. Dette viste seg å være kaffebønner. Etter litt prøving og feiling ble den første koppen med kaffe laget. Så geiter er ikke helt ubrukelige.

Blå Java – Kjendis jorden rundt

Det var hollenderne, ikke geitene, som tok med seg kaffeplanten (og kaffebønner) til Java for over 300 år siden. Jordsmonnet er litt utenom det vanlige siden det inneholder store mengder næring takket være mye herjing fra vulkanene, og det er dette som gir kaffen den spesielle, behagelige smaken.

Vår Blå Java har et hint av mørk sjokolade og krydder, og er dine smakssanser ekstra ømfintlige vil du også kjenne et jordaktig preg. Harmonien mellom det søte og bitre er så nært en kan komme perfeksjon.

Java Mokka – Kaffe for slikkmunner laget av de beste kaffebønner

Kaffebønnen mocha inneholder naturlig sjokoladesmak, men for å styrke sjokoladesmaken så tilsettes det litt ekte sjokolade. Det vi da får er en form for sjokoladekaffe, og hva er vel bedre enn å kombinere det beste av to verdener?
Mokkabønnen stammer fra Mocha i Yemen og er mye mindre, hardere og rundere enn andre kaffebønner.

Vi i Trendus liker å skille oss ut, og kaffen vår er intet unntak. Foruten den vanlige sjokoladesmaken vil du også kjenne preg av nøtter, sitrus og vanilje. Dette gjør at den passer perfekt til selskap av det koselige slaget, eller som en drikk alene under et varmt pledd når høststormene går berserk utenfor. Bare ikke drikk for mye, for da vil du også gå berserk og plutselig ha behov for nye møbler.

Spis honning og redd bier

Vi øker sortimentet vårt på spiselige godsaker, og har nå fått inn ti forskjellige varianter med honning fra glade og lykkelige bier.

Appeslinblomst 1
Honninggutta leverer som alltid

Honning i bøtter og spann

Et lite steinkast fra elven Otra i Kristiansand holder det til noen karer som kaller seg Honninggutta. Denne muntre gjengen som består av tre barndomsvenner har hele livet sitt vært opptatt av birøkt, honning, og alt det gode naturen har å by på.

6 honningkrukker med forskjellige smaker og ingredienser kommer fra HonningGutta i Kristiansand. Et ideelt selskap med ikke-økonomiske formål. Les mer her om dem her

Handler du altså honningen fra oss får du en deilig smaksopplevelse og litt bedre samvittighet for bienes skyld ?

Se alle de spennende nyhetene her.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}