Søk
Close this search box.
Cognakaffe m fat 4 web

Kaffebønner; vårt sorte gull

Rød kaffekopp på asjett som har tippet over, hvor innholdet som er hele kaffebønner har veltet ut og laget et pent mønster på bordet
Deilig, deilig

Kaffe er mye mer enn bare svart vann. For noen er det en essensiell del av livet og tilværelsen generelt, for andre er den limet i sosiale sammenkomster. De som ikke liker kaffe vet ikke hva de snakker om og burde forbli innelåst i kjellerboden.

Visste du at det var geitene som oppdaget kaffen først? Etiopiske gjetere la merke til at geitene deres ble mer hyperaktive etter å ha spist bærene på en bestemt type busk. Dette viste seg å være kaffebønner. Etter litt prøving og feiling ble den første koppen med kaffe laget. Så geiter er ikke helt ubrukelige.

Blå Java – Kjendis jorden rundt

Det var hollenderne, ikke geitene, som tok med seg kaffeplanten (og kaffebønner) til Java for over 300 år siden. Jordsmonnet er litt utenom det vanlige siden det inneholder store mengder næring takket være mye herjing fra vulkanene, og det er dette som gir kaffen den spesielle, behagelige smaken.

Vår Blå Java har et hint av mørk sjokolade og krydder, og er dine smakssanser ekstra ømfintlige vil du også kjenne et jordaktig preg. Harmonien mellom det søte og bitre er så nært en kan komme perfeksjon.

Java Mokka – Kaffe for slikkmunner laget av de beste kaffebønner

Kaffebønnen mocha inneholder naturlig sjokoladesmak, men for å styrke sjokoladesmaken så tilsettes det litt ekte sjokolade. Det vi da får er en form for sjokoladekaffe, og hva er vel bedre enn å kombinere det beste av to verdener?
Mokkabønnen stammer fra Mocha i Yemen og er mye mindre, hardere og rundere enn andre kaffebønner.

Vi i Trendus liker å skille oss ut, og kaffen vår er intet unntak. Foruten den vanlige sjokoladesmaken vil du også kjenne preg av nøtter, sitrus og vanilje. Dette gjør at den passer perfekt til selskap av det koselige slaget, eller som en drikk alene under et varmt pledd når høststormene går berserk utenfor. Bare ikke drikk for mye, for da vil du også gå berserk og plutselig ha behov for nye møbler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *