Søk
Close this search box.

Kos deg hjemme

Familie puslespill 1024x683 1
I want to play a game…

For du og dine kjære har ikke så mye annet å gjøre i disse Coronatider. Derfor er det viktig å se på det positive. Som her, mer tid med familien, og med det mer tid til kos og hygge.
Nå er det jo individuelt hva kos og hygge er, men for de aller fleste går det ut på å gjøre noe sosialt sammen. Dette får også negative tanker til å forsvinne som dugg for solen. 🙂

I disse tider hvor både far og mor jobber, barna må på SFO, de har fritidsinteresser, foreldre må alltid rekke noe, barna også, det blir ikke så mye tid til annet. Spesielt ikke de tingene som er det helt motsatte av tidsbesparelse.
Nå derimot, har vi flust av tid. Så hvorfor ikke bruke den sammen på f.eks puslespill? Da får man trent opp hjernen og tålmodigheten på samme tid, og det i hjemmekjære omgivelser.

Ser en bort fra karantene (og kanskje forlenget karantenetid) så blir også sommeren dessverre ikke helt som dere forventet. Ferier blir avlyst, planlage aktiviteter kanselleres, man må unngå større folkemasser.
Men husk: man har det ikke mer gøy enn det man lager selv. Puslespill, brettspill, maling, musikkinstrumenter, samme hva det er du har i skapet; ta det frem og ha det gøy. Fordi du fortjener det.

Klar for litt fakta om puslespill?

Elg puslespill
God elg
  • Verdens første puslespill ble laget i 1760 av John Spilsbury, en britisk kartmaker fra Berkshire, Sørøst-England. Motivene var av det britiske imperiet.
  • Han kalte dem bare for «dissekerte kart». Første gang de ble kalt for puslespill (jigsaw på engelsk) var i 1909.
  • Verdens største puslespill (i antall biter, ikke volum) ble laget i 2011 og er å finne på et universitet i Vietnam. Det består av 551.232 biter.
  • Rekorden for å fullfør Guinness sitt offisielle 250-biters puslespill er 13 minutter og 7 secunder.
  • Å legge puslespill forbedrer den mentale helsen hos både barn og voksne, det er også en av få aktiviteter hvor begge hjernehalvdeler jobber like mye samtidig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *