Rosa salt? Krydret også? Jøss…
Hva sier du til et meget velsmakende og eksklusivt salt fra selveste Peru? Og ikke nok med at det er rosa, det inneholder også diverse urter og krydder som er med på å gjøre det ekstra smaksrikt.
Denne smakfulle kombinasjonen av salt og krydder/urter gjør at det passer ypperlig til salater, pasta, og pizza. Men du kan selvfølgelig bruke det til andre ting også. Bare fantasien (og smaksløkene) setter grenser. Men vi vil minne deg på at det har en litt «sterkere» smak enn vanlig salt, så prøv deg frem til du finner den perfekte balansen.
Saltet er høstet 3300 meter over havet oppe i de majestetiske områdene rundt Sacred Valley of the Incas (Urubambadalen) i Andesfjellene. Se for deg å kunne reise tilbake i tiden på et ekstravagant eventyr i Machu Picchu og omegn da inkaene regjerte i Sør-Amerika. Det er en tidsæra som dessverre er over, og det eneste som er igjen er dette fantastiske saltet, som favner historie og smak på sin unike måte.
Peruansk rosa salt høstes fremdeles for hånd etter over 2000 år gamle tradisjoner og eies fortsatt av lokalbefolkningen.
Når kvernen er tom så trenger du ikke å kaste den, kjøp istedenfor en refill-pose. For husk at gjenbruk sparer miljøet for mye unødvendig søppel. Men hva med refill-posen, den blir jo til søppel når den er tom? Det er her matte kommer inn;
Saltkvernen inneholder 100g. salt, en refill-pose 250g. Det betyr du kan fylle kvernen 2,5 ganger. Med to stk. refill-poser, 5 ganger. Og hva gir mest avfall, 2 stk. refill-poser, eller 5 stk. saltkverner i glass?
Det er 100% naturlig uten tilsetningsstoffer, rikt på spormineraler, og siden det er høstet i Andesfjellene så er det garantert fritt for mikroplast (som dessverre er blitt funnet i salt høstet fra havet).
Dette var lenge regnet som en av inkaenes mest beskyttede hemmeligheter. I dag er det et veldig populært produkt blant noen av verdens beste kokker.