Hvis kaffe er Yin så er te Yang. De er det motsatte av hverandre, men er likevel en like stor del i livet til oss mennesker.
Kaffe har bare eksistert i rundt 500 år, te derimot, har blitt drukket i over 2000 år. Men det var ikke før på 1600-tallet den kom til Europa. Så det er ikke rart at te kalles for kaffens storebror.
Briter er kjent for å drikke te og snakke om Brexit non-stop, men de som drikker mest te er faktisk tyrkerne. Og grunnet den store etterspurselen så blir en femtedel av all verdens te dyrket i Tyrkia.
I Tibet tilsetter de saltet yaksmør i teen. En av grunnene er at saltet forhindrer dehydrering, noe som lett kan skje mennesker som bor høyt oppe i fjellene. Denne teen kalles for po cha ( བོད་ཇ་; ) og er landets uoffisielle nasjonaldrikk.
Skogens Gull – Bli en del av skogen
Dette er en te for alle typer folk, men for de som liker å gå i skogen vil den kanskje gi en ekstra velsmakende boost. Samme om du bare er på tur eller på jakt, prøv å bytt ut kaffen med Skogens Gull.
Denne grønne teen er tilsatt multer, og er det noe nordmenn elsker å snakke om så er det multer. Foruten å gi mer bensin på multebålet så er denne faktisk veldig sunn.
Mango Tango – Te som virkelig smaker
Dette her kan virkelig kalles for smaksrik te. Og FOR en smak. Sier du nei takk til denne så må du være en robot eller utenomjordisk dobbeltgjenger.
Det finnes utallige fruktteer, og så og si alle av dem smaker godt, men denne smaker ekstra deilig. Mango i seg selv er en fantastisk frukt, og smakene forblir de samme selv etter tørking. Denne teen er også favoritten til en av våre ansatte. Så skynd deg å kjøp før han tømmer hele lageret.
Bonusfakta: Det å spå i teblader blir kalt for «tasseography», og oppstod uavhengig av hverandre i antikkens Hellas, Asia og Midtøsten.